Uw DJ van dienst

Corné Suikerbuik (1973) werd in 1991 door Lucas van Laar geïntroduceerd bij directeur Gert Jan Smit van ARTA FM tijdens een locatie uitzending aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Of ik misschien een uurtje samen met Lucas mocht proberen. Het begin van een mooi radio avontuur. 

ARTA FM 107.3 - omdat radio ook anders kan


De Antwerpse Radio en Televisie Associatie (ARTA) was een project van eigenaar Gert Jan Smit die veel ervaring had in de radiowereld onder andere bij Radio Caroline, Radio Mi Amigo en Radio Monique, beroemde zeezenders. De zender had net een naamswijziging ondergaan van Baccara naar ARTA FM en zocht nieuwe gezichten voor de zender. 

De zender groeide uit tot een begrip in Zuid-West Nederland, mede ook door de legendarische uitzendingen op locatie waar vele honderden luisteraars de DJ's live aan het werk konden zien, vanuit een tot radio studio omgebouwde iconische caravan. 

 

Onder de vleugels van mentor en goede vriend Lucas van Laar mocht Corné daar op dinsdag avond van zender manager Marco Aarden van 19:00 tot 21:00, op proef, zijn radio kunsten vertonen.

Al snel werd Corné 'gepromoveerd' tot één van de vaste presentatoren van hét zaterdagavond spektakel 'Tussen Happen en Stappen.' Samen met Lucas warmde hij de regionale jeugd in de grensstreek tussen 18:00 en 22:00 op voor de wekelijkse stapavond. 

Na 2,5 jaar werd het tijdsslot tussen 18:00 en 20:00 op zaterdagavond vrij gemaakt voor Eurodance, de eerste eigen radioshow voor Corné.

ARTA FM was een kraamkamer voor radio talent. Onder andere Colin Banks (Radio 538, Radio Noordzee Nationaal en 100% NL) en Robin Vissenaekens (Radio Donna, MNM, VRT en VTM) namen achter de ARTA microfoon plaats.

Stadsomroep Steenbergen 

Één van de meest populaire lokale radiostations in de regio, voorheen Stadsomroep Klaver Vier, kwam in beeld. Corné heeft daar Eurodance gepresenteerd op zaterdag, geprogrammeerd tegenover zijn beste vriend Lucas, die bij ARTA FM bleef.
Geweldige state-of-the-art studio, waar onder andere Kees Suikerbuik zijn plaatjes draaide. Ook MDJ-media eigenaar Maurice de Jong, bekend van de SFGR-vormgeving, zette daar zijn eerste stapjes in de radiowereld. 

ARTA FM - deel twee

Het duurde niet heel lang, voordat Corné besloot terug te gaan naar zijn 'radio roots,' alwaar hij de populaire regionale hitlijst, de ARTA Grenstop 50 overnam van Colin Banks die aan de slag ging bij C-Dance en later Radio 538. Toch was het niet meer hetzelfde. Uiteindelijk werd jaren later de stekker uit ARTA FM getrokken. De meeste DJ's verhuisde naar Zuid-West FM, ook vandaag nog de toonaangevende regionale radio zender voor Zuid-West Nederland. Corné verhuisde naar het Westen van Nederland. Na een korte 'vrijage' met ZFM/AB-radio in Zandvoort, die nergens toe leidde, stopte daar de radio carrière van Corné.

... tot oktober 2020!

Sugarbelly's Feel Good Radio 

Het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan. Ruim 20 jaar later op een regenachtige zondagmiddag besloot Corné, aangemoedigd door Leo Blokhuis en geholpen door Maurice de Jong te starten met on-demand radioshow: Sugarbelly's Feel Good Radio via het 
Mixcloud platform.